ESTETISKA INJEKTIONER

Vår skickliga och certifierade sjuksköterska använder de senaste teknikerna och produkterna för att skapa ett naturliga resultat. Med våra behandlingar kan du bland annat återställa volymen i kinder, läppar och käklinje eller släta ut rynkor och fina linjer.
Vår erfarna personal kommer att skräddarsy behandlingen för att möta dina unika behov och önskemål.
 • BOTOX

  Vad är botox? Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som används vid både medicinska och estetiska behandlingar. Läkemedlet är välbeprövat, godkänt och har använts under flera år. Man ser idag mycket positiva resultat vid bland annat:
  - Rynkbehandling i ansiktet 
  - Behandling av migrän
  - Ögonbrynslyft
  - Behandling av käkmuskeln (för att skapa med mer V-formad ansiktsform eller för att motverka tandgnissling) 
  För att boka en botox-behandling krävs att du utför en konsultation minst 48 timmar innan behandlingstillfället. Denna bokas separat och är kostnadsfri. Sker på plats eller via FaceTime/WhatsApp.
  1 OMRÅDE  - 1800:-
  2 OMRÅDEN  - 2500:-
  3 OMRÅDEN  - 3500:-
  BOTOX MINDRE OMRÅDEN  - 1500:-
  MASSETER (KÄKMUSKELN)   - 3500:-
 • FILLERS

  Vad är fillers? En fillerbehandling är en volymgivande injektionsbehandling som har många användningsområden. Man kan bland annat använda fillers för att:
  - Släta ut rynkor
  - Skapa fylligare och mer symmetriska läppar
  - Bygga upp förlorad volym
  - Förbättra ögonområdet (tear through)
  - Forma haka, näsa, käkben och kindben
  Det finns en rad olika typer av fillerbehandlingar, från olika leverantörer. Delatur använder Stylage och Revolax.
  För att boka en botox-behandling krävs att du utför en konsultation minst 48 timmar innan behandlingstillfället. Denna bokas separat och är kostnadsfri. Sker på plats eller via FaceTime/WhatsApp.
  1ML (S, M, L, XL) - 2900-3000:-
  0,5ML - fr. 1500:-
 • HYALASE®

  Hyalase, även känt som Hyaluronidase, tillhör en grupp enzymer som spelar en avgörande roll i att påskynda nedbrytningen av hyaluronsyra (HA).
  Inom medicinsk behandling används detta läkemedel av injektionsexperter för att återställa och avlägsna fillers i olika situationer. Det är särskilt användbart i akuta fall när fillers oavsiktligt har injicerats i blodkärl, vilket kan leda till komplikationer. Dessutom tillämpas det när patienten inte är nöjd med resultatet efter en fillerbehandling baserad på hyaluronsyra.
  Tillgängligheten av Hyalase på samtliga kliniker som utför injektioner med hyaluronsyra är av högsta vikt. Detta möjliggör snabb och säker avlägsnande av fillers och förebygger potentiella komplikationer.
  Det är värt att notera att Hyalase är det enda preparat som effektivt bryter ned hyaluronsyra-baserade fillers och det enda medlet som snabbt kan avhjälpa komplikationer som kan uppstå.
  Före behandling görs ett pricktest för att utesluta allergi.
  HYALASE, BORTTAGNING AV FILLERS - 2500:-
 • PROFHILO®

  Profhilo är en innovativ behandling inom estetisk medicin som riktar sig mot att förbättra hudens fasthet och lyster. Behandlingen involverar injektion av en speciell hyaluronsyraformula som sprids jämnt under huden för att återställa fukt, stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens elasticitet.
  Det unika med Profhilo är dess förmåga att inte bara fylla ut rynkor och fina linjer, utan också att ge en övergripande uppstramningseffekt.
  Vanligtvis utförs två behandlingar med en månads mellanrum för att uppnå de bästa resultaten.
  Profhilo har blivit populärt för sin förmåga att ge en naturlig och ungdomlig hudförbättring utan att överdriva volymen, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för dem som söker subtila och långvariga resultat.
  PROFHILO 1 ggr/ 2 ml - 3100:-
  PROFHILO 2 behandlingar/kur - 5900:-

BOTOX

Hur fungerar botox?

Botox verkar genom att blockera impulsen från nerven till de mindre ansiktsmusklerna som orsakar rynkor och linjer. Detta leder till att muskeln inte kan spänna eller dra ihop sig och håller sig avslappnad. Endast de behandlade musklerna påverkas, vilket gör att mimiken behålls normal. Efter behandlingen upplevs huden mjukare och slätare. 

Vad används botox till?

Botox används vid både medicinska och estetiska behandlingar och kan med fördel användas för att bland annat minska rynkor och veck i pannan, kråksparkar, fina linjer och ögonbrynslyft. 
Botox kan också användas i medicinskt syfte, till exempel i käkmuskeln vid tandgnissling eller för att behandla migrän.
Behandlingen kan kombineras med fillerbehandlingar.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är välbeprövad, säker och går snabbt. Botox injiceras i mikrodoser med en tunn nål i de små ansiktsmusklerna. Då behandlingen går snabbt och nålen är tunn är behandlingen inte särskilt obehaglig. 
Behandlingen tar i regel max 15 minuter och en del kan uppleva en lätt rodnad efter behandlingen som lägger sig under första dagen. Området ska inte masseras då det kan resultera i att ämnet sprider sig och även närliggande muskler blir påverkade. 

Hur lång hållbarhet har effekten efter en behandling?

Effekten varierar från person till person, men generellt sett sitter den i 3-6 månader. Efter upprepande behandlingar håller effekten i sig längre, vilket gör att du med tiden behöver utföra behandlingarna mer sällan. 

Vad bör jag undvika efter en behandling?

Du bör undvika alkohol, intensiv träning och flygresor under minst 24 timmar efter behandlingen.

Finns det några biverkningar?

I en del fall kan rodnad och ömhet uppstå på det behandlade området. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandlingen. 

FILLERS

Vad består fillers av?

De allra flesta av dagens fillers består av hyaluronsyra, ett ämne som förekommer naturligt i kroppen. Mängden hyaluronsyra minskar kraftigt med åldern vilket gör att vi upplever att huden tappar elasticitet, spänst och volym. 

Hur länge håller fillers?

Hållbarheten för fillers är väldigt individuell. Det kan bero på vilken typ av fillers som använts, ämnesomsättning, vilket område som blivit behandlat etc. Normalt sett håller fillers i 6-18 månader. 
Botox kan också användas i medicinskt syfte, till exempel i käkmuskeln vid tandgnissling eller för att behandla migrän.
Behandlingen kan kombineras med fillerbehandlingar.

Får man bedövning?

Revolax fillers innehåller bedövning. Man kan också få bedövning innan behandlingen i form av bedövningssalva (Emla). 

Går det att ta bort fillers?

Det är möjligt att ta bort fillers med hjälp av ett motmedel som kallas hyalase. 

Går det att kombinera olika fillermärken?

En del filler går bra att kombinera. Kontakta Caroline på Delatur om du vill veta mer. 

Kan jag utföra en fillerbehandling om jag är gravid?

Man bör inte genomgå behandling under en graviditet.

Vad bör jag undvika efter en behadnling?

Du bör undvika intensiv träning, smink på det behandlade området, flygresor och alkohol minst 24 timmar efter behandlingen. 

Kan jag använda smink efter en fillerbehandling?

Då en fillerbehandling innebär nålstick ska smink på det behandlade området undvikas i 24 timmar. 

Hur stora resultat kan man uppnå med fillers?

Det går att åstadkomma mycket med fillers. Ibland behöver man göra behandlingen flera gånger för att uppnå önskat resultat. Resultatet beror också till stor del på dina förutsättningar. På en konsultation hos Caroline får du veta vad du kan förvänta dig för resultat vid en fillerbehandling.

HYALASE®

Hur går behandlingen till?

Behandlingen involverar noggranna nålstick i de specifika områden där oönskad filler ska tas bort. För att gradvis lösa upp hyaluronsyran i det önskade området blandar vi materialet med koksalt. I samband med behandlingen kan en initial svullnad uppstå på grund av koksaltet, men detta avtar inom kort tid.
En fullständig behandling tar normalt cirka 10 minuter.
Före en behandling görs ett pricktest för att utesluta allergier.

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Direkt under och strax efter behandlingen kommer du märka att området svullnar mer än vanligt, och det är på grund av behandlingspreparatet. Hyalase® är effektivt på fillers baserade på hyaluronsyra, vilket är vad de flesta fillers består av idag. Det fungerar dock inte på fillers som innehåller silikon eller fett.
Nedbrytningen av hyaluronsyra är permanent, men under tiden kommer din egen naturliga hyaluronsyra i vävnaden också att brytas ner. Det kan ge en känsla av att området känns lite tomt och att det förlorar en del elasticitet. Men det är viktigt att veta att detta resultat inte är permanent. Kroppen kommer gradvis att börja producera naturlig hyaluronsyra igen, och efter ungefär 2-4 veckor kommer du att se det slutgiltiga resultatet.
Det är vanligt att människor efter en tid vill fylla på området med en ny fillerbehandling. Detta kan göras ungefär 4 veckor efter en Hyalase-behandling om så önskas.

Finns det några risker?

Efter behandlingen kan du uppleva vanliga reaktioner som liknar infektionssymptom. Dessa kan inkludera rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärken och ömhet på platsen där du fick injektionen. Blåmärken kan vara synliga under en längre tid. Det är viktigt att veta att behandlingen kan påverka kroppens naturliga produktion av hyaluronsyra, som är viktig för hudens elasticitet. Men med tiden kommer huden att återfå sin elasticitet när din egen hyaluronsyraproduktion återgår till det normala.
För att undvika eventuella komplikationer rekommenderar vi att du avstår från träning, bastu, alkohol och massage/peeling i de behandlade områdena under det närmaste dygnet efter behandlingen. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att du har en smidig och säker återhämtningsperiod.

Hur många behandlingar krävs?

Antalet behandlingar som krävs varierar från person till person. Ibland kan äldre och hårdare fillers ta längre tid att bryta ner och behöva fler behandlingar för att uppnå det önskade resultatet. Om du har mjukare fillers eller områden som nyligen behandlats kan du se full effekt inom några timmar till två veckor.
Det är viktigt att inte överstiga två behandlingar för att ta bort fillers i samma område. Första gången bryter man ner den fria hyaluronsyran, och om det finns några kvarvarande fillers som är inkapslade, kan det behövas en ytterligare behandling för att uppnå det önskade resultatet.

Hur många behandlingar bör jag göra för optimalt resultat?

4-6 behandlingar med 1-2 veckors mellanrum. 

Behöver jag göra en hyalase-behandling?

Fillerborttagning används för att gradvis bryta ner hyaluronsyra (HA), det vill säga fillers. Det används oftast för att behandla klumpar, asymmetri eller för att korrigera en misslyckad fillerbehandling.
Innan en fillerborttagningsbehandling genomgår du en ansiktsanalys där du och din behandlare pratar om varför du vill ta bort fillern och vad du förväntar dig att uppnå. Observera att fillers som inte är baserade på hyaluronsyra, som fett eller silikon, inte kan brytas ner med fillerborttagningsmedel. Det är också viktigt att du inte är allergisk mot materialet, så vi utför alltid ett allergitest innan behandlingen för att säkerställa din säkerhet.
Vi rekommenderar att du i första hand kontaktar den klinik där du fick din fillerbehandling om du behöver korrigering. Om du av någon anledning inte vill gå tillbaka till samma klinik eller om det har gått lång tid sedan din behandling kan du söka hjälp hos oss.

PROFHILO®

Vad är Profhilo®?

Profhilo® är en typ av injicerbar produkt baserad på hyaluronsyra som används för att återfukta huden och förbättra dess struktur. Vad som är unikt med Profhilo® är att den inte innehåller BDDE och har en hög koncentration av hyaluronsyra utan att behöva tillsätta andra ämnen. Den har en gelkonsistens som gör att den kan appliceras jämnt och smidigt över stora områden, inklusive platser som normalt är svåra att behandla med traditionella fillers, som halsen, dekolletaget och händerna.
Profhilo® skiljer sig från vanliga fillers genom att den sprids snabbt över ett stort område. Vi väljer alltid de bästa produkterna och tillverkarna för våra behandlingar.
För varje behandling har du en diskussion med din behandlare där ni bestämmer vad som är bäst för dig.

Hur går en behandling till?

Hyaluronsyran injiceras försiktigt med små, tunna nålar på fem specifika platser på varje sida av ditt ansikte. Vad som skiljer Profhilo® från traditionella fillerbehandlingar är att det injiceras mer ytligt under huden. För att göra detta använder din behandlare en fin kanyl som säkerställer att hyaluronsyran fördelas jämnt under huden.

Hur många behandlingar bör jag göra?

Du kommer att märka tydliga resultat så tidigt som två veckor efter din första behandling. För att uppnå det allra bästa resultatet föreslår vi en behandlingsplan som omfattar två behandlingar med en paus på fyra veckor mellan dem.

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Resultatet av Profhilo® behandlingen varierar beroende på dina individuella förutsättningar och mängden material som används. Behandlingen ger dig en hud som känns mer återfuktad och ungdomlig. Du kommer att märka förändringar direkt, men det fullständiga resultatet brukar synas ungefär fyra veckor efter behandlingen.
För att uppnå den bästa effekten rekommenderar vi oftast en uppföljningsbehandling efter fyra veckor.

Finns det några risker?

Vanliga biverkningar inkluderar svullnad, ömhet och blåmärken, men dessa brukar vara temporära och försvinna med tiden. Mindre vanliga biverkningar kan inkludera infektion och ocklusion. Under din konsultation kommer du att få mer detaljerad information om behandlingens specifika användningsområden och eventuella risker.
Vänligen notera att vi inte utför behandlingen på gravida eller ammande personer av säkerhetsskäl.
Det finns några viktiga saker att tänka på efter behandlingen:
Undvik att sola samt att gå i bastu och ångbad under den närmaste tiden.
- Använd inte make-up på de behandlade områdena de första 12 timmarna efter behandlingen.
- Undvik att konsumera alkohol i 24 timmar efter behandlingen.
- Håll dig borta från intensiv träning i 24 timmar.