MICROBLADING GUIDE

  Under en microblading-behandling tillsätts pigment ytligt i huden för att skapa illusionen av nya hårstrån, och på så sätt skapa helhet och symmetri. På grund av detta spelar hudtypen en stor roll, men även andra faktorer är viktiga för att uppnå ett bra resultat. När vi pratar om dessa faktorer kan vi bara utgå från erfarenhet och vad som gäller generellt. Vi kan aldrig till 100% garantera ett specifikt resultat då alla individer är olika och läker olika.
  Men det finns ändå en del riktlinjer att gå efter, för att kunna göra en bedömning gällande om en behandling är lämplig eller inte. 
  - Hudtyp 
  - Mediciner och sjukdomar
  - Förväntningar
  - Tidigare pigmentering
  Fortsätt gärna läsa på denna sida för att förstå om du är en lämplig kandidat för just denna behandling. Känner du dig ändå osäker? Skicka då tydliga, skarpa bilder (fota inte med framkameran på telefonen, be någon hjälpa dig att ta bra bilder, gärna i dagsljus) till hello@mybrowbar.se för bedömning. 
  • Normal till torr hy - Denna hudtyp är bäst lämpad för microblading och shading. En torr till normal hudtyp tar generellt emot pigmentet väl och läkningen blir fin, med tydliga tunna "strån". Blandad hy (torr till normal hy som har en tendens att bli något oljig) fungerar också generellt bra för behandlingen.
  • Mogen hy - Mogen hy, med en del rynkor, fungerar ofta bra för behandlingen och läkningen blir ofta fin. Huden blir tunnare med åren och för dig som är 70+ är det extra viktigt att du inte äter några blodförtunnande mediciner för att undvika blödning. 
   Mogen hy med djupa och tydliga rynkor - Finns det mycket av dessa i ögonbrynsområdet kan det bli svårt att få till ett snyggt resultat då rynkorna "stör" och kan vara i vägen. Konsultera genom att skicka tydliga bilder till hello@mybrowbar.se, eller kom in på salongen.
  • Utslag och torra fläckar - vi rekommenderar att du avstår behandling om detta finns i ögonbrynsområdet då symtomen kan förvärras. Konsultera med läkare och/eller hudterapeut för behandling. 
   Känslig hy som lätt blir röd, ytliga blodkärl - Denna typ av hy blir lätt irriterad och röd. Av erfarenhet vet vi också att den blöder lättare vilket kan innebära att pigmentet inte fäster ordentligt under behandlingen. Avstå behandling om du upplever denna hudtyp i ögonbrynsområdet. Konsultera genom att skicka tydliga, skarpa bilder till hello@mybrowbar.se, eller kom in på salongen. 
  • Grov hy med stora porer - På denna hudtyp läker generellt microblading mindre bra. Ofta släpper mycket av pigmentet och det finns risk att "stråna" flyter ihop och blir lite gråa till färgen. Avstå behandling eller ge det ett försök! Vi kan inte garantera ett lyckat resultat, likväl som vi inte kan säga att det läker sämre på alla med denna hudtyp. 
   Oljig/fet hy och oljig hy med stora porer - Denna hudtyp läker generellt sämre. Det finns risk för att pigmentet släpper från huden snabbt samt att "stråna" flyter ihop. Har du något fet hy eller blandhy rekommenderar vi kombobehandlingen, där vi kombinerar microblading med shading. Shading sitter generellt bättre på oljig hy. Har du väldigt oljig hy avråder vi från att utföra behandlingen. Är du osäker? Konsultera genom att skicka tydliga, skarpa bilder till hello@mybrowbar.se, eller kom in på salongen. 

  SJUKDOMAR & MEDICINER

  Nedan följer en lista på sjudomar, tillstånd och mediciner som medför risker eller försvårar behandlingen. Avstå behandling om du:
  - tagit värktabletter (paracetamol) eller druckit alkohol 24h innan behandlingstillfället.
  - är gravid
  - har solbränd hud på behandlingsområdet (dvs. rodnad)
  - äter blodförtunnande mediciner - har blodsjukdomar
  - har högt blodtryck (som inte kontrolleras av medicin)
  - använder botox 2 veckor innan/efter
  - har sår, finnar eller utslag i ögonbrynen

  Äter du några särskilda mediciner eller lider av någon sjukdom? Konsultera alltid med din läkare och informera oss innan du bokar en behandling.