MICROBLADING & SHADING

 • MICROBLADING

  Microblading har tagit skönhetsvärlden med storm och exploderat de senaste åren. Det är egentligen inte så svårt att förstå varför.
  Med ett verktyg skapas för hand små hår-liknande snitt i huden. Resultatet blir fantastiskt naturligt! Metoden ersätter inte en sminkad look, utan här tillsätter vi de strån som ”fattas” dina egna och återskapar symmetri och en form som passar just ditt ansikte. Behandlingen är väldigt ytlig vilket gör att pigmenteringen inte blir helt permanent, utan behöver bättras på ca en gång per år eller en gång vartannat år.
  Har du oljig hy eller önskar ett mer ifyllt resultat rekommenderar vi istället kombo-metoden.
  NYTT SET - 5500:-
  ÅTERBESÖK INOM 90 DAGAR - 0:-
  ÅTERBESÖK INOM 2 ÅR - 2800:-
 • KOMBINERAD BEHANDLING - MICROBLADING + SHADING

  Det finns egentligen ingen metod som är bättre än den andra då allt beror på hudtyp och vilket resultat som önskas. Denna metod är dock vår personliga favorit då det det finns många valmöjligheter. Det är precis vad det låter som, en kombination av strån och skuggning.
  Denna metod har i regel längre hållbarhet än enbart microblading då man tillsätter mer pigment med hjälp av en maskin som ytligt skapar en skuggning på huden. Denna skugga kan placeras på olika ställen och på olika sätt för att få fram önskat resultat. Man kan till exempel välja att tillsätta strån på hela brynet och skugga längs svansen, eller skugga mittenpartiet av brynet för att skapa mer djup om det egna brynet saknar strån.
  NYTT SET - 5500:-
  ÅTERBESÖK INOM 90 DAGAR - 0:-
  ÅTERBESÖK INOM 2 ÅR - 2800:-
 • UNDVIK BEHANDLING

  Om du är gravid
  Det finns inte tillräckligt med forskning på om behandlingen kan påverka graviditeten. Hormoner kan också påverka resultatet.
  Om du är under 18 år
  Vi utför inte microblading på dig som är under 18 år.
  Om du har nedsatt immunförsvar
  Risken för infektion är större om du har nedsatt immunförsvar. 
  Om du har eksem, psoriasis, rosacea eller någon annan hudsjukdom runt eller på ögonbrynen
  Det är inte optimalt att utföra microblading om du lider av någon form av hudsjukdom som ger utslag runt eller på brynen.
  Om du får keloidärr
  Då microblading innebär att man punkterar huden så finns risken att ärr bildas.
  Om du äter Isotretinoin
  En del mediciner är inte lämpliga i kombination med microblading. Om du äter eller har ätit Isotretinoin (Accutane) avråder jag behandling i 4-6 månader efter avslutad kur för bästa möjliga resultat.
 • Om du har solbränd hy eller utslag på eller runt ögonbrynen
  Huden bör inte vara solbränd (röd) eller ha utslag och finnar på/runt om ögonbrynen när behandlingen utförs.
  Om du har högt blodtryck
  Har du högt blodtryck är risken stor att du blöder mycket under behandlingen. Äter du däremot medicin som sänker blodtrycket så går det bra att utföra behandlingen.
  Om du har blodsjukdomar
  Vi utför inte microblading om du lider av en eller flera blodsjukdomar.
  Om du äter blodförtunnande mediciner
  Risken för blödning ökar vilket ger ett sämre läkt resultat.
  Om du har väldigt oljig hy
  Microblading är inte optimalt om du har väldigt oljig hy då resultatet kan bli blurrigt och hållbarheten är kortare. Kombobryn rekommenderas istället.
  Om du har väldigt känslig hy och ytliga blodkärl
  Detta leder ofta till blödning under behandlingen vilket i sin tur leder till sämre läkning.
  Vid andra sjukdomar, cellgiftsbehandlingar, diabetes m.m bör rådfrågning hos läkare ske innan din behandling.

ATT TÄNKA PÅ

FÖRE BEHANDLING

(Gäller för både microblading och kombobryn)
60 DAGAR INNAN
Gör INTE en kemisk peeling
30 DAGAR INNAN
Gör INTE en botoxbehandling
7 DAGAR INNAN
Sola INTE för att undvika att du bränner dig
Plocka, vaxa, tråda och färga INTE dina bryn
Använd INTE brynserum eller något annat som innehåller retinol
Använd INTE produkter som innehåller syror/peeling på brynen
48H INNAN
Ta INTE värktabletter (paracetamol, ibuprofen), E-vitamin och Omega-3
24H INNAN
Drick INTE koffein eller alkohol

EFTER BEHANDLING

(Gäller för både microblading och kombobryn)
Första veckan ska sol, bad, bastu och intensiv träning som medför svettning undvikas. Likaså smink på och runt området. Brynen ska hållas torra och området runt om hållas rent.
DAG 1
Tvätta brynen med vatten och smörj ett tunt lager med krämen du får med dig hem. Upprepa denna procedur 3-5 gånger.
DAG 2-7
Håll brynen torra. Smörj ett tunt lager morgon och kväll. Brynen ska inte vara kladdiga eller glansiga, då har för mycket kräm applicerats. Skorpor kommer att bildas och falla av efter ca 5-7 dagar. Fortsätt att smörja tills alla skorpor fallit av.
DAG 7+
Brynen är läkta på ytan och kunden kan återgå till sina vanliga hudvårdsrutiner. Fortsätt smörja försiktigt om skorpor fortfarande sitter kvar.
DAG 30+
Brynen är helt läkta och redo för återbesöket som ingår.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Konsultation

Vi erbjuder inte konsultation på plats men du är varmt välkommen att maila/skicka bilder om du har frågor!

Passar behandlingen mig?

Vi har skapat en guide för att du ska kunna göra en bedömning på om du är en bra kandidat för behandlingen.HÄR hittar du den.

Vad ingår i priset?

I priset ingår första besöket, ett återbesök inom 90 dagar samt eftervård.

Jag har oljig hy men vill ha microblading, funkar det?

Microblading (strå-tekniken) passar inte om man har väldigt oljig hy eller stora porer i pannan. Oljig hy gör att stråna flyter ihop under läkningen och man får en mer skuggad effekt. Fler besök kan också komma att behövas då pigmentet fäster sämre. Vi rekommenderar att avstå behandling om du har mycket oljig hy. Något oljig eller blandhy rekommenderas istället att boka kombo-behandlingen (microblading + shading).

Återbesök

Återbesöket som ingår i priset ska ske inom 60 dagar från första behandlingstillfället. Då microblading är en tvåstegsbehandling krävs det att man genomgår ett återbesök för att pigmentet ska hålla. Under återbesöket fyller man i där färgen har släppt. Efter första återbesöket är tanken att man bokar återbesök ca en gång om året för att upprätthålla form och pigment.

Hur länge håller microblading/kombobryn?

Hållbarheten är väldigt individuell och beror till stor del på vilken hudtyp du har. En del behöver fylla två gånger per åt medan en del fyller på en gång per år eller mer sällan. Har du fet hy brukar man få göra påfyllningar oftare.
 

Jag har en gammal pigmentering eller tatuering, kan jag göra en ny hos er?

Det beror på hur den ser ut, hur mycket pigment som finns kvar m.m. Skicka alltid bra och skarpa bilder på båda dina bryn till hello@mybrowbar.se för bedömning om du har en gammal tatuering/pigmentering innan du bokar en tid. Det kan ibland vara svårt att få pigment att fästa på en gammal tatuering, därför vill vi informera om att ytterligare besök kan behövas och dessa kostar extra.

Gör behandlingen ont?

Behandlingen är inte smärtfri men upplevs olika för alla. En del tycker inte att det känns speciellt mycket alls medan en del upplever det obehagligt och i vissa fall smärtsamt.

Mediciner och sjukdomar

Behandlingen kan inte utföras om du äter någon typ av blodförtunnande medicin (så som Waran eller smärtstillande).
Äter du andra mediciner bör du rådfråga med läkare innan du bokar en tid.

Jag har behandlats med botox, när får jag göra microblading/kombobryn?

Vänta minst 2 veckor efter du gjort botox innan din behandling.

Graviditet och amning

Vi utför inte microblading om du är gravid. Detta på grund av att det inte finns tillräckligt med forskning kring om behandlingen kan påverka graviditeten. Vill du som ammar göra microblading går det bra, men vi rekommenderar att avstå från bedövning alternativt avstå från att amma 48h efter behandlingen.

Vilken behandling ska jag välja?

Är du osäker på vilken behandling du ska välja för dina bryn? Låt oss hjälpa dig!
 • Microblading med stråtekniken
  Denna teknik passar dig med torr till normal hy, som önskar fylla ut redan befintliga bryn med fler ”strån”. Metoden ger ett väldigt naturtroget resultat. Välj denna metod om du önskar fylla ut redan befintliga bryn. Kom ihåg att denna metod INTE ersätter smink, utan ger dig fullständiga ”osminkade” bryn.
 • Kombo-bryn (strån + skuggning med maskin)
  Denna behandling passar egentligen alla och är vår personliga favorit. Har du oljig hy är denna metod mer lämpad för dig då hållbarheten blir längre. Många har uppfattningen att skuggning ger ett onaturligt och hårt resultat, men utvecklingen har gått framåt och vi skapar mjukt skuggade bryn som ger ett naturligt resultat.
  Välj denna behandling om du har väldigt få egna strån, om du önskar ett fylligare resultat, om du önskar ett mer sminkat resultat (då kan vi lägga till mer skuggning och mindre strån t.ex) eller om du helt enkelt vill ha ett par perfekta bryn!
  Är du fortfarande osäker på vilken metod du ska välja? Välj en av behandlingarna så hjälper vi dig att på plats bestämma vad som passar just dig bäst.